США починають реалізацію нових санкцій проти Ірану

Читать на русском
Відновлення обмежень щодо Ірану є важливим елементом політики Сполучених Штатів. З такою заявою виступив держсекретар США Майк Помпео.

Санкції проти Ірану будуть збережені доти, доки уряд країни не змінить курс.

Із такою заявою виступив держсекретар США Майк Помпео, пише «Слово і Діло».

ЗМІ: Санкції занурили Іран у масштабну валютну кризуНапередодні нових санкцій США, курс долара на «чорному ринку» Ірану підскочив до історичного максимуму в 102 тисячі ріалів.
   За його словами, відновлення обмежень щодо Ірану є важливим елементом політики Сполучених Штатів. При цьому Помпео зазначив, що адміністрація Трампа готова співпрацювати з Тегераном, якщо вони зможуть радикально змінити державний режим, пише агентство Associated Press.

30 липня президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером Ірану Хасаном Роухані без будь-яких попередніх умов, якщо з боку Роухані буде відповідний намір. У відповідь голова МВС Ірану Абдольреза Рахмани Фазлі ​​зазначив, що США не заслуговують на довіру як держава, з якою можна вести переговори.

31 липня стало відомо, що заступник голови Адміністрації президента Ірану Хамід Абуталеб заявив, що переговори Вашингтона та Тегерана можливі за умови повернення американської сторони до Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) з ядерного врегулювання.

8 травня Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном та відновлення санкцій.

22 липня президент Ірану Хасан Роухані застеріг США від війни з республікою, порадивши Трампу «не гратися з вогнем». Наступного дня голова Білого дому закликав Роухані не погрожувати Вашингтону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: