Трамп підписав указ про відновлення санкцій проти Ірану

Читать на русском
Перший санкційний етап розпочнеться вже завтра, а імплементація другого етапу розпочнеться 4 листопада.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення санкцій проти Ірану, які були скасовані в січні 2016 року.

Як пише «Слово і Діло», відновлення санкцій пройде у два етапи, заявила в понеділок, 6 серпня, представник американської адміністрації, передає ТАСС.

ЗМІ: Санкції занурили Іран у масштабну валютну кризуНапередодні нових санкцій США, курс долара на «чорному ринку» Ірану підскочив до історичного максимуму в 102 тисячі ріалів.

«Президент поширив новий виконавчий указ щодо Ірану, який передбачає відновлення санкцій проти Ірану», - сказала вона, пояснивши, що новий указ є продовженням раніше озвученої президентом США політики тиску на Тегеран.

«Новий виконавчий указ по Ірану у два етапи відновлює відповідні положення п'яти виконавчих указів про санкції проти Ірану, які були відкликані або в які були внесені поправки 16 січня 2016 року», - зазначила представник адміністрації.

7 серпня в рамках першого етапу повернуться обмеження проти суверенного держборгу Ірану і його національної валюти. Другий етап торкнеться енергетичного сектору, операцій з центрбанком ісламської республіки, а також її портів і суднобудівної галузі.

За словами представника американської адміністрації, імплементацію другого етапу Вашингтон розпочне 4 листопада поточного року.

«Останній етап, як було підкреслено у виконавчому указі, передбачатиме відновлення санкцій щодо операцій Ірану, пов'язаних з експортом нафти і енергетичним сектором; фінансових інститутів, що здійснюють операції з центробанком Ірану; проти компаній, які тримають іранські порти, і суднобудівної галузі; страхових компаній і компаній, пов'язаних з передачею фінансових повідомлень», - сказала вона.

Представники американської адміністрації вказали, що США домагається не повалення правлячого в Ірані режиму, а зміни поведінки Тегерана на світовій арені.

«Наша заявлена ​​політика полягає в прагненні не до зміни режиму, а в модифікації поведінки іранського режиму», - зазначили в адміністрації Трампа.

Як повідомлялося, у відповідь на запровадження США нових санкцій проти Ірану Європейський Союз ухвалив постанову, якою блокує ці санкції на своїй території.

Нагадаємо, ще в травні Трамп оголосив про вихід з іранської угоди і відновлення санкцій проти Тегерана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: