Іран погрожує ЄС розірвати ядерну угоду

Читать на русском
Заступник голови МЗС Ірану Аббас Арагчі висунув європейським партнерам ультиматум, в разі невиконання якого країна покине ядерну угоду.

Заступник голови МЗС Ірану Аббас Арагчі висунув європейським партнерам ультиматум, в разі невиконання якого країна покине ядерну угоду.

Як пише «Слово і Діло», за його словами, Тегеран цікавить тільки одна умова - можливість експортувати нафту в строк не пізніше 4 листопада, чому перешкоджають санкції США.

Британія відмовляється розривати ядерну угоду з ІраномВеликобританія і далі буде дотримуватися умов Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерного роззброєння Ірану.

Якщо Європа не запропонує необхідні заходи для дотримання інтересів Ірану, то участь Тегерана в Спільному всеосяжному плані дій «втратить сенс».

«Ми сказали європейцям, що якщо ядерна угода не буде відповідати основним інтересам нашої країни, включаючи питання експорту нафти і функціонування банківського сектора, то ми вийдемо з СВПД», - цитує Арагчі агентство Tasnim.

Він підкреслив, що, якщо експорт нафти після 4 листопада стане можливим, то Іран не буде виходити з ядерної угоди.

Нагадаємо, раніше іранські військові представили балістичну ракету нового покоління Fateh.

У лютому іранські військові представили нову рідкопаливну балістичну ракету Qadr дальністю польоту 2 тис. км.

Голова МЗС Ірану звинуватив США у створенні групи дій, що мають на меті здійснення в країні державного перевороту.

А міністр оборони Ірану Амір Хатамі під час візиту в Дамаск підписав зі своїм сирійським колегою Алі Абдаллахом Айубом угоду про взаємне військове і технічне співробітництво двох країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: