Іран звинуватив США в пособництві бойовикам

Читать на русском
Президент Ірану Хасан Роухані вважає, що Сполучені Штати Америки і країни Перської затоки отримують вигоду від створення нестабільної ситуації в Ісламській Республіці.

Президент Ірану Хасан Роухані вважає, що Сполучені Штати Америки і країни Перської затоки отримують вигоду від створення нестабільної ситуації в Ісламській Республіці.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому 23 вересня на офіційному сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Роухані заявив, що винуватцями нападу в Ахвазе були іноземні найманці. За його словами, країна має в своєму розпорядженні інформацією про виконавців і тих, хто підштовхував до скоєння злочину. Він підкреслив, що Іран відповість «в рамках права» і «національних інтересів».

Також керівництво країни звинуватило США в підтримці і провокуванні найманих бойовиків в регіоні, а також у наданні їм необхідних коштів для атак. Крім цього, він виступив проти гегемонії США в світі, заявивши, що Сполучені Штати повинні бути нарівні з іншими країнами.

«На сьогоднішній день американці поводяться агресивніше по відношенню до всього світу, ніж будь-коли раніше, і продовжують свою однобічну політику. Вони вважають, що будь-який, у кого є влада, може приймати рішення, засновані на силі, будь-хто, хто має право вето в Радбезі ООН, може робити все, що завгодно», - вважає Роухані.

22 вересня в іранському Ахвазе бойовики відкрили вогонь по учасниках військового параду. В той же день в збройних силах країни заявили, що атакували пов'язані з США і ізраїльською службою розвідки «Моссад».

За інформацією агентства Al-Alam, теракт забрав життя 29 людей, понад 60 постраждали.

Кількість жертв може зрости в зв'язку з важким станом багатьох постраждалих. 24 вересня в Ірані оголошено днем ​​жалоби.

Як відомо, Іран погрожує ЄС розірвати ядерну угоду.

Голова МЗС Ірану звинуватив США у створенні групи дій, що мають на меті здійснення в країні державного перевороту.

А міністр оборони Ірану Амір Хатамі під час візиту в Дамаск підписав зі своїм сирійським колегою Алі Абдаллахом Айубом угоду про взаємне військове і технічне співробітництво двох країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: