Трамп готується укласти з Іраном нову ядерну угоду

Читать на русском
Сполучені Штати готові укласти з Іраном нову угоду в ядерній сфері, заявив президент США Дональд Трамп.

Сполучені Штати готові укласти з Іраном нову угоду в ядерній сфері, заявив президент США Дональд Трамп.

Про це пише «Слово і Діло».

США запровадять ембарго на іранську нафтуВлада США вимагатиме від усіх зарубіжних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада поточного року.

«Ми готові укласти цю угоду, а не закладену минулого адміністрацією провальну операцію, яка була катастрофою», - сказав американський лідер, виступаючи в штаті Канзас перед ветеранами зарубіжних конфліктів, повідомляє ТАСС.

Агентство звертає увагу на той факт, що заява відрізняється від колишньої риторики Трампа, чия адміністрація проводить жорсткий курс щодо Тегерана. Так 8 травня американський лідер оголосив про вихід з Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД) і відновлення санкцій проти Ісламської Республіки. Це рішення засудили лідери світових держав.

22 липня президент Ірану Хасан Роухані застеріг США від війни з Ісламською Республікою, порадивши Трампу «не гратися з вогнем».

Наступного дня голова Білого дому закликав Роухані не загрожувати Вашингтону, пригрозивши «небаченими раніше серйозними наслідками».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: