ООН закликала США скасувати санкції проти Ірану

Читать на русском
Спецдоповідач ООН заявив, що американські санкції порушують всі критерії введення односторонніх обмежувальних заходів.

Знову запроваджені США санкції відносно Ірану незаконні.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив спецдоповідач ООН з питання негативного впливу односторонніх примусових заходів на права і свободи Ідрісс Джазаїрі, повідомляє РІА Новости.

Вашингтон закликав Лондон підтримати санкції проти ІрануПосол США в Великобританії Роберт Вуд Джонсон звернувся із закликом до Лондона підтримати дії Вашингтона щодо до Тегерана.

Він також підкреслив, що санкції підривають іранську економіку і негативно відбиваються на житті мирних громадян країни.

Спецдоповідач нагадав, що, згідно зі статутом ООН, санкції можуть вводитися тільки за рішенням Ради Безпеки, також обмеження не повинні порушувати права звичайних громадян і повинні мати під собою законну основу. У випадку санкцій США проти Ірану, на думку Джазаїрі, жоден з цих критеріїв не дотримано.

У зв'язку з цим він закликав Вашингтон дозволити ввезення в Іран сільськогосподарських товарів, продовольства, медикаментів і медтехніки.

Нагадаємо, в травні США вийшли з ядерної угоди. Решта учасників Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність угоді з Іраном. На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Після цього Іран звинуватив США в підготовці держперевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: