Рада не зняла з Вілкула недоторканність

Читать на русском
Рада провалила голосування за притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Вілкула.

Верховна Рада провалила голосування за притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

Як повідомляє «Слово і Діло», за рішення проголосували 137 депутатів.

Таким чином, парламент не підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка.

Раніше комітет Ради визнав законним подання на зняття недоторканності з Вілкула.

Під час засідання голова ГПУ Юрій Луценко описав два епізоди, за якими хочуть перевірити правомірність дій Олександра Вілкула, тому що зараз є підозра щодо порушення ст. 2 ст. 364 ККУ.

Перший випадок стосується діяльності Вілкула на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2011 році. За словами Луценка, тоді нинішній нардеп видав розпорядження про передачу в інтересах ПАТ «Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат» 15 га і декількох менших ділянок «нібито із земель запасу, а насправді із земель колективної власності» для розширення кар'єру. За словами Луценка, це спричинило збитки державі на суму 486 тис. грн.

Другий епізод, за словами генпрокурора, про незаконну заміну земель с/г призначення компанії «Артленд» на інші комерційні потреби. Генпрокурор заявив, що Вілкул міг давати усні вказівки щодо такої заміни призначення земель, у результаті чого держава недоотримала 5 млн 139 тис. грн.

Сам нардеп Олександр Вілкул заявив, що в першому випадку землі були й залишилися державними, однак були землями запасу, а потім перейшли в оренду, й держава отримувала гроші за оренду цих земельних ділянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: