В Ічні триває ліквідація пожежі на арсеналі Міноборони

Читать на русском
У Чернігівські області триває ліквідація пожежі на території арсеналу Міноборони неподалік від міста Ічня.

У Чернігівські області триває ліквідація пожежі на території арсеналу Міноборони неподалік від міста Ічня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України.

Вибухи в Ічні: де ще чекати диверсійГарантувати збереження армійських арсеналів із боєприпасами заважає брак оборонного фінансування.

Як повідомляється, станом на 7:00 15 жовтня на місці події працюють 620 чоловік особового складу та 136 одиниць техніки. За минулу добу, 14 жовтня, авіація ДСНС провела 21 скидання води загальним об'ємом 102 тонни. Всього з початку гасіння пожежі було проведено 144 скидання, а обсяг води досяг позначки в 804 тонни.

«Пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (200 тонн). Ліквідовано дві пожежі лісової підстилки поблизу села Августівка на площі 0,5 га», - повідомили в ДСНС.

Крім того, за добу на території арсеналу було виявлено та вилучено 285 вибухонебезпечних предметів (всього з моменту початку пожежі - 1 тисяча 758 боєприпасів). Також було відпрацьовано 12 повідомлень про виявлення боєприпасів від населення.

«Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу – 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни – 500 кг. Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі», - уточнюють рятувальники.

Нагадаємо, раінше повідомлялося, що підрозділи ДСНС 13 жовтня завершили очищення від боєприпасів 15 населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області навколо військового арсеналу, де сталися вибухи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: