Сіярто вказав на «дно української політики»

Читать на русском
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що політика України щодо закарпатських угорців досягла жахливого дна.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що політика України щодо закарпатських угорців «досягла жахливого дна».

Як пише «Слово і Діло», його заява була опублікована на сайті угорського уряду.

Паспортний скандал на Закарпатті: як проблема регулюється на законодавчому рівніУгорщина вважає, що громадяни України не скоюють злочину, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої держави. Про ситуацію поговорили з експертами.

Дипломат розкритикував дії Києва на Закарпатті, спрямовані, на його думку, на зміну національного складу регіону. Також Сіярто звинуватив український парламент у змові з екстремістами.

Він додав, що угорці, які проживають в Україні, можуть у майбутньому розраховувати на допомогу Будапешта. А також розповів, що вже обговорив ситуацію з представником Держдепу США та заступником генерального секретаря НАТО.

Черговий виток загострення відносин Будапешта й Києва стався після того, як 19 вересня в мережі з'явилося відео, що зафіксувало, як консульство Угорщини в закарпатському місті Береговому таємно видає українцям угорські паспорти.

4 жовтня МЗС України оголосило угорського консула персоною нон ґрата. У відомстві також висловили надію на те, що в подальшому ця країна «утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків». Того ж дня Сіярто оголосив про висилку українського дипломата у відповідь на дії Києва.

9 жовтня сайт «Миротворець» оприлюднив особисті дані понад 300 депутатів і держслужбовців Закарпатської області, які нібито крім українського мають ще й угорське громадянство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: