ДПСУ шукає автора відео з паспортами в Береговому

Читать на русском
Держприкордонслужба перевіряє інформацію про те, що скандальне відео в консульстві Угорщини записав хтось із прикордонників.

У Державній прикордонній службі України (ДСПУ) перевіряють поширену головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем інформацію про записи відео зі скандальною видачею паспортів у консульстві Угорщини.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 28 вересня, заявив помічник голови ДПСУ Олег Слободян, передає «Укрінформ».

Українцям роздають угорські паспорти. Чи можна створити «антиугорську коаліцію»У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Клімкін допустив висилку консула Угорщини.

«Ми інформацію від Москаля перевіряємо, але поки підтвердження вона не знайшла», – сказав речник відомства.

Раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що, за його даними, скандальне відео в консульстві Угорщини записав хтось із прикордонників.

19 вересня було оприлюднене відео, на якому зафіксований момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українських угорських паспортів, незабаром залишить Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: