СБУ розслідує видачу угорських паспортів жителям Закарпаття

Читать на русском
За подвійне громадянство позбавлятимуть українського, заявив генпрокурор Луценко. Щодо ситуації на Закарпатті почалося розслідування.

СБУ почала розслідування фактів видачі угорських паспортів жителям Закарпатської області.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 27 вересня, повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає «112 Україна».

Як вирішити паспортне питання на Закарпатті?Українців, які отримали угорські паспорти, внесли до бази Миротворця й назвали порушниками Конституції та закону про громадянство.

«Відповідне провадження зареєстроване. СБУ веде слідство, ми ведемо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонене українською Конституцією. Якщо є докази про отримання подвійного громадянства, це має каратися», – заявив Луценко.

Генпрокурор навів як приклад нардепа-втікача Андрія Артеменка, який був позбавлений українського громадянства після виявлення в нього другого паспорта.

«Якщо під час слідства СБУ будуть встановлені такі випадки щодо інших осіб, будь-яких – мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців – дія буде такою ж, позбавлення українського громадянства», – заявив Луценко.

Нагадаємо, минулого тижня в мережі з'явилося відео, зняте в консульстві в Береговому. На ньому видно чоловіка, який допомагає скласти присягу, й жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.

Голови МЗС України та Угорщини обмінялися погрозами видворити консулів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: