Консула Угорщини в Береговому оголосили персоною нон ґрата

Читать на русском
МЗС України в четвер передало Будапешту ноту про висилку угорського консула з України. Консул має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

Україна оголосила персоною нон ґрата консула Угорщини в Береговому.

Як пише «Слово і Діло», про це офіційно повідомили послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

У МЗС України поставили Угорщині ультиматумГлава МЗС України зазначив, дипломатичний скандал через масову видачу угорських паспортів українським громадянам вигідний третій стороні.

Консулу була вручена нота з інформацією про те, що згідно зі статтею 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, в зв'язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Береговому має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

У відомстві розраховують, що угорська сторона надалі утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків щодо України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства.

Також зазначається, що громадяни України угорського походження розглядаються як об’єднувальний фактор у відносинах між двома державами. У МЗС закликають до цього ж і угорських партнерів.

Нагадаємо, напередодні в МЗС України назвали терміни висилки угорського консула.

Зазначимо, Клімкін заявив про намір вислати угорського консула ще три тижні тому.

Як повідомлялося, Будапешт негайно вишле консула України, якщо Київ видворить угорського консула з Берегового.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: