Україна назвала «вибори» в ОРДЛО загрозою для Мінського процесу

Читать на русском
Вибори в ДНР і ЛНР можуть поставити хрест на Мінському процесі. Кучма розповів, що має зараз зробити РФ.

«Вибори» в так званих «Донецькій та Луганській народних республіках» можуть поставити хрест на Мінському процесі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Леонід Кучма, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Чому Путін вирішив скасувати «вибори» в «Л/ДНР»?Вибори в самопроголошених ДНР і ЛНР, які планувалися цієї осені, перенесли на невизначений термін. Що стоїть за рішенням, розбирались експерти.

За словами Кучми, проведення «виборів» в ОРДЛО повністю суперечить Мінським угодам.

«Це рішення (про «вибори» в ОРДЛО – ред.) повністю суперечить Мінським угодам. Це дуже серйозний крок, який може поставити хрест на Мінському процесі», – сказав він.

Крім того, Кучма зазначив, що рішення про «вибори» в ОРДЛО не могло бути ухвалене без узгодження з російською стороною, й висловив сподівання, що це рішення може бути переглянуте.

Кучма також додав, що «вибори» в ОРДЛО не в інтересах України, РФ і тих, хто бере участь у Мінському процесі.

Нагадаємо, «народна рада ДНР» призначила Дениса Пушиліна т.в.о. ватажка «ДНР». Крім того, повідомлялося, що «народна рада ДНР» також вирішила провести 11 листопада «вибори» ватажка й «депутатів народної ради ДНР».

Відзначимо, раніше повідомлялося, що спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер вважає за можливе проведення виборів на окупованому Донбасі. На думку Волкера, вибори на Донбасі можливі лише після того, як на окупованій частині України буде розгорнута миротворча місія ООН, що має стати перехідною.

Також стало відомо, що українська сторона СЦКК заявляє про безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєнь незаконних збройних формувань, які розташовані поза місцями постійного зберігання.

На тимчасово окупованій території патрулі та БПЛА Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували 472 одиниці озброєння та військової техніки збройних формувань Росі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: