Волкер назвав умову для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
В американському Держдепартаменті вважають, що однією з головних умов для проведення виборів на Донбасі є тривале перемир'я.
Курт Волкер

Для проведення нових виборів на Донбасі необхідно щонайменше шість місяців дотримуватися перемир'я.

Про це в інтерв'ю російському радіо заявив спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, за цей час необхідно встановити списки виборців, визначити механізм проведення виборів і створення умов безпеки.

«Швидше за все, на мій погляд, буде потрібно шість місяців миру. Думаю, буде потрібно шість місяців миру для перевірки списків виборців, визначення механізму, створення умов, при яких люди зможуть безпечно вести виборчу кампанію», – сказав він.

Пояснюючи своє бачення дорожньої карти цих шести місяців, Волкер зазначив, що розгорнути військові сили на всьому районі такого розміру за короткий період часу буде фізично неможливо.

«На мій погляд, нам слід почати з деяких найбільш чутливих ділянок, за якими зайшли в глухий кут переговори в Мінську і переговори в нормандському форматі», – зазначив спецпредставник.

Нагадаємо, на Донбасі без води залишилися сім міст. Раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко наполягала на перенесенні переговорів по Донбасу з Мінська. Своєю чергою міністр закордонних справ Павло Клімкін розкрив деталі плану Заходу з миротворчої місії на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: