Волкер заявив, що РФ зволікає з питанням миротворців на Донбасі

Читать на русском
В американському Держдепартаменті заявляють, що Росія досі не направила свої варіанти імплементації Мінських угод.
Курт Волкер

У Сполучених Штатах Америки заявляють, що російська сторона все ще не направила нові пропозиції з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це в інтерв'ю «Громадському ТБ Донбасу» сказав спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Волкера, він розраховує на нову зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим, проте зустрічі заважає відсутність нових пропозицій Кремля щодо миротворців на Донбасі.

«Ми ведемо листування з Сурковим про зміст цієї зустрічі. Ми внесли пропозицію про розміщення миротворчої місії ООН, яка б забезпечила безпеку на окупованій території і створити умови для того, щоб Мінські угоди були врешті-решт реалізовані. Йдеться про місцеві вибори, амністії тощо», – зазначив спецпредставник Держдепу.

Волкер повідомив, що російська сторона і Сурков «заперечили проти нашої пропозиції і я попросив його надіслати нам їх пропозиції і все-таки зустрітися, щоб обговорити, наскільки вони будуть продуктивні».

«Якщо ми зустрінемося, це буде дуже результативна дискусія. Але ми все ще ведемо переговори і поки не домовилися про нову зустріч», – зазначив він.

«Росіяни не згодні з тими пропозиціями, які ми внесли, але самі поки не запропонували жодних варіантів», – додав Волкер.

Нагадаємо, Волкер назвав умову для проведення виборів на Донбасі. Раніше президент України Петро Порошенко обговорив в Нью-Йорку ситуацію на Донбасі із спецпредставником США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: