У РФ хочуть заморозити членство в Раді Європи, не чекаючи виключення

Читать на русском
У Російській Федерації порушили питання можливого припинення членства в Раді Європи, не чекаючи виключення.

Голова комітету Державної думи РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький вважає, що Росії, можливо, варто задуматися про заморожування членства в Раді Європи, не чекаючи ініціювання процедури виключення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, інститути Європейського Союзу, а в першу чергу ПАРЄ, деструктивні і тому РФ необхідно задуматися про призупинення членства.

«Сьогоднішня деструктивність організації та її інститутів, в першу чергу ПАРЄ, говорить про те, що, можливо, нам варто самим подумати про призупинення або припинення членства Росії в Раді Європи, не чекаючи, поки якісь антиросійські ухарі почнуть процедуру виключення», - заявив Слуцький.

«Це типова для Ради Європи гра на випередження у вельми неджентльменській ситуації. Він робить такі заяви як генсек, загнаний в кут. Він-людина не проросійська і не антиросійська. Він-головний чиновник в Раді Європи, якій просто не вистачає фінансових коштів», - зазначив Слуцький.

За його словами, в Росії втомилися від нескінченної «русофобської істерії», дискримінації та подвійних стандартів в ПАРЄ.

«Чотирирічна криза у відносинах з асамблеєю породив ситуацію, коли делегація країни, яка була багато років одним з основних платників РЄ, не бере участі у виборах суддів ЄСПЛ і верховного комісара Ради Європи з прав людини. Відповідно, наша співпраця з цими інститутами Ради Європи стає все менш і менш легітимною», – нагадав він.

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд 10 жовтня заявив, що якщо Росія не відновить платежі в бюджет Ради Європи в 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Нагадаємо, комітет ПАРЄ підтримав «антиросійські» правки. Раніше у Страсбурзі відкрилася осіння сесія ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: