У Страсбурзі відкриється осіння сесія ПАРЄ

Читать на русском
Одним із головних питань порядку денного засідання буде обговорення регламенту ухвалення рішень Асамблеї щодо повноважень національних делегацій та права на голосування.

У Страсбурзі 8-12 жовтня проходитиме осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Одним із головних питань порядку денного засідання буде обговорення регламенту ухвалення рішень Асамблеї щодо повноважень національних делегацій та права на голосування, пише «Слово і Діло».

Володимир Ар'євНародний депутат України
Ар’єв заявив, що буде ініціювати термінові дебати в Раді безпеки ООНСказано 31 січня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Згідно з порядком денним сесії, в понеділок, 8 жовтня, буде оголошений переможець премії ПАРЄ з прав людини ім. Вацлава Гавела.

Депутати також проведуть дебати щодо закордонного фінансування Ісламу в Європі та радикалізації серед мігрантів та діаспор. Асамблея обговорить проблему доступу моніторингових місій Ради Європи та ООН на території тимчасово окупованих територій («сірих зон»). У межах дебатів із загальних питань планується обговорити тему «Рада Європи – організація в стані кризи».

У порядку денному сесії також буде обговорена доповідь про катастрофу літака Ту-154, що перевозив польську урядову делегацію під Смоленськом у 2010 році, а також питання ядерної безпеки в Європі. Щодо найбільш резонансного питання – перегляду повноважень та права на голосування національних делегацій – воно заплановане для обговорення на вівторок, 9 жовтня. Доповідачем із цієї проблеми виступає бельгійська депутатка Петра де Саттер. Доповідь із цього питання включає «пропозиції стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо права голосу членів і процедури голосування національних делегацій.

Раніше спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що Росія всерйоз розглядає варіант виходу зі складу Ради Європи.

Представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що погрози Росії вийти з цієї організації є шантажем Заходу.

Нагадаємо, в ПАРЄ погодили скасування санкцій проти Росії.

Також посол пояснив, чому в ПАРЄ уникають теми українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: