ПАРЄ відклала зміну санкційних правил

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, вирішила відкласти вирішення питання змін санкційних правил на наступний рік.

Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок, 9 жовтня, вирішила відкласти вирішення питання змін санкційних правил на наступний рік.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Європейська правда.

Для змін санкційних правил потрібно було б мати підтримку двох третин депутатів, але дебати показали, що в залі немає достатньо голосів для зміни.

Відзначається, що неуспішне голосування означало б, що резолюція «убита». Щоб уникнути цього, доповідач Петра де Суттер запропонувала припинити дебати.

«Я почула дуже емоційні аргументи, навіть гнів. Були і конструктивні аргументи. І ми бачимо, що голосів немає. Тому я пропоную відкласти дискусію до січня», - пояснила вона.

За пропозицію доповідача проголосували 99 депутатів, проти 79, ще 16 утрималися.

Українські депутати розцінили цей підсумок голосування як успіх.

Комітет з питань правил процедури ПАРЄ, який представлятиме у ПАРЄ проект змін до правил накладання санкцій, підтримав українські правки до документа, які роблять неможливим «прощення» Росії.

Нагадаємо, напередодні у Франції почалася сесія ПАРЄ. Найбільш резонансне питання, що заплановане до розгляду, - скасування санкцій проти російської делегації.

Минулого тижня Верховна Рада прийняла заяву щодо повернення РФ в ПАРЄ. Депутати засудили спроби зняття обмежувальних заходів щодо постійної делегації РФ в ПАРЄ в обхід резолюцій Асамблеї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: