Комітет ПАРЄ підтримав «антиросійські» правки

Читать на русском
Комітет з питань правил процедури ПАРЄ, який представлятиме у ПАРЄ проект змін до правил накладання санкцій, підтримав українські правки до документа.

Комітет з питань правил процедури ПАРЄ, який представлятиме у ПАРЄ проект змін до правил накладання санкцій, підтримав українські правки до документа, які роблять неможливим «прощення» Росії.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter директора зі зв'язків з громадськістю Ради Європи Даніеля Холтгена.

ПАРЄ запланувала термінові дебати. Чи повернуть Росію?ПАРЄ проведе термінові дебати щодо Росії. Українська делегація, за словами Ар'єва, має намір перешкоджати поверненню РФ до ПАРЄ. Про ситуацію поговорили з експертами.

Зазначимо, що рішення комітету ще має підтвердити пленарна зала, коли розглядатиме резолюцію. Слід підкреслити, що за практикою ПАРЄ підтримка пропозиції у комітеті суттєво підвищує шанси на успіх голосування за неї.

Додамо, дана резолюція пропонує підвищити поріг голосування до 2/3 голосів (зараз - 1/2), а це в свою чергу суттєво ускладнює накладення санкцій на Росію. Натомість українська поправка полягає у тому, щоб залишити правило 1/2 для низки санкцій, включаючи позбавлення росіян права голосу.

Ще одна правка українських представників забороняє брати участь у роботі ПАРЄ парламентарям, обраним виборцями на окупованих територіях, зокрема в Криму.

Нагадаємо, у Страсбурзі (Франція) з 8 по 12 жовтня пройде осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Депутати, зокрема, проведуть дебати про закордонне фінансування ісламу в Європі і радикалізацію настроїв серед мігрантів.

Обговорення найбільш резонансного питання - перегляд повноважень і прав на голосування національних делегацій - заплановано на вівторок, 9 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: