Главу МЗС Угорщини внесли до бази «Миротворця»

Читать на русском
Сійярто нагадали його висловлювання про утиск угорців на Закарпатті та негативні висловлювання з приводу освітньої реформи

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто потрапив до розділу «Чистилище» на сайті «Миротворець».

Про це свідчать дані на сайті, пише Слово і Діло.

Запис внесений 28 вересня о 13:13. Зазначається, що міністра внесли до бази за «замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну».

Серед причин внесення глави угорського МЗС до бази «Миротворця» також називають «втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримку сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України».

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Сійярто нагадали його висловлювання про утиск угорців на Закарпатті та негативні висловлювання з приводу освітньої реформи в Україні.

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

Також, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не досяг згоди з головою МЗС Угорщини Петером Сіярто в питанні допомоги угорській громаді в Україні.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО і в ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: