Угорщина прокоментувала внесення Сіярто до бази «Миротворця»

Читать на русском
У прес-службі угорського зовнішньополітичного відомства наголосили, що висунуті Миротворцем звинувачення на адресу Сіярто, не відповідають дійсності.

У МЗС Угорщини заявили, що в Україні тривають антиугорські атаки, про що свідчить внесення до бази сайту «Миротворець» голови МЗС країни Петера Сіярто.

Як пише «Слово і Діло», в прес-службі угорського зовнішньополітичного відомства наголосили, що висунуті «Миротворцем» звинувачення на адресу Сіярто не відповідають дійсності.

Угорщина знову прокоментувала скандал із видачею паспортівУгорське Міністерство закордонних справ не вважає злочином отримання українцями угорських паспортів.

«Міністра закордонних справ Угорщини не вийде залякати, а закарпатські угорці можуть і надалі розраховувати на Петера Сіярто та його безумовну та рішучу підтримку», – йдеться в заяві.

Також наголошується, що голова МЗС Угорщини підтримує всі свої попередні вимоги.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто потрапив до бази сайту «Миротворець». Причиною внесення Сіярто до «Чистилища» стали «замах на суверенітет і територіальну цілісність України, прямі погрози збройного вторгнення в Україну».

Також очільника МЗС Угорщини звинувачують у втручанні у внутрішні справи України, розпалюванні та підтримці сепаратистських настроїв в Україні, участі в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України.

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал навколо видачі угорських паспортів у Береговому Закарпатської області. ЗМІ оприлюднили відео, таємно зняте в консульстві Угорщини, на якому нові угорські громадяни під келих шампанського складають присягу на вірність Угорщині й отримують документи.

У Міністерстві закордонних справ України пообіцяли перевірити це відео. А голова відомства Павло Клімкін заявив, що якщо ця інформація підтвердиться, то МЗС ухвалить рішення про висилання консула Угорщини.

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив про спроби залякати закарпатських угорців і пригрозив ще більш ускладнити євроінтеграцію України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: