Порошенко вперше прокоментував відео з видачею українцям угорських паспортів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вперше прокоментував відео з видачею українцям угорських паспортів в консульстві Угорщини в Береговому.

Президент України Петро Порошенко вперше прокоментував відео з видачею українцям угорських паспортів в консульстві Угорщини в Береговому.

Так, він зазначив, що країни повинні поважати суверенітет один одного. Про це повідомляє Інтерфакс, пише «Слово і Діло».

Українцям роздають угорські паспорти. Чи можна створити «антиугорську коаліцію»У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Клімкін допустив висилку консула Угорщини.

«Моя позиція як президента: я буду захищати українських громадян, де б вони не були - на сході, на заході... Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги», - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що позицію України з цього приводу повністю висловило Міністерство закордонних справ і він згоден «з кожною її буквою».

Нагадаємо, агентство Укрінформ опублікувало відео, на якому зафіксовано видача громадянам України угорських паспортів в Берегово Закарпатської області. На відео зафіксовано факт проголошення клятви на вірність Угорщині. Клятву вимовляють на тлі угорського прапора. Процедура супроводжується келихами з шампанським, а також інструкції - не повідомляти про отримання другого паспорта представникам української влади.

Глава МЗС України Павло Клімкін допустив висилку консула Угорщини з Берегового в тому випадку, якщо буде підтверджена автентичність відео.

Також нагадаємо, в ДПСУ шукають автора відео із паспортами в Береговому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: