Відбудеться засідання Синоду Вселенського патріархату щодо автокефалії Православної церкви

Читать на русском
Сьогодні розглянуть питання надання автокефалії Православної церкви в Україні. У Стамбулі 
відбудеться засідання Синоду Константинопольського патріархату.

Питання надання автокефалії Православної церкви в Україні буде розглянуто на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, яке відкриється у вівторок в Стамбулі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс».

Процес щодо томосу вийшов на фінішну пряму. Чого чекати від РФ та чи є загроза для Донбасу?Процес ухвалення рішення Вселенським патріархатом про автокефалію для Української помісної православної церкви вийшов на фінішну пряму.

«Спочатку передбачалося, що ця тема буде обговорено константинопольським Синодом ще 10 вересня, але в кінці серпня було прийнято рішення перенести засідання на місяць», - йдеться в повідомленні.

Раніше речник УПЦ КП владика Євстратій Зоря називав таку ж дату найближчої сесії Синоду Вселенського патріархату.

Він тоді припустив, що на Синоді розглядатиметься звіт екзархів Константинополя, які перебували у Києві із візитом.

Як відомо, Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже розпочав процедуру, необхідну для надання автокефалії українській церкві.

Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив екзархами у Києві архієпископа Данила Памфілійського із США та єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Глава синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда заявив, що призначення Константинопольським патріархом своїх екзархів в Україні є «грубим вторгненням на канонічну територію Московського патріархату».

У свою чергу Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш прокоментував протести прихильників УПЦ Московського патріархату проти діяльності екзархів. Він заявив, що акція організована Московським патріархатом. Один з екзархів Константинополя в Києві, архієпископ Памфілійський Данило зазначив, що шлях до української автокефалії є незворотним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: