Митрополит Австрійський сказав, що рішення щодо томосу для України відклали

Читать на русском
Один із митрополитів заявив, що на синоді вирішили поки не надавати Україні автокефалію і відклали це питання.
митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній

Митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладене.

Про це він заявив у Стамбулі в середу, 10 жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

За словами Кардамакіса, на засіданні Синоду Вселенського патріархату було вирішено перенести ухвалення рішення про надання томосу для України. Арсеній підкреслив, що рішення щодо томосу для України Вселенський патріархат Константинополя ухвалить лише тоді, коли настане «слушний час».

Натякаючи на напругу у відносинах між Константинополем і Москвою щодо українського питання, він сказав: «Ми не хотіли б створювати ніяких нових проблем, проте з Божою поміччю будемо робити так, щоб все було мирно».

Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 до 11 листопада. Водночас один з екзархів, які недавно були в Україні, архієпископ Данило Памфілії зі США, заявив, що православні церкви в Україні готові об'єднатися.

«Думаю, що церкви в Україні готові до об'єднання, готові вже протягом 27 років, якщо не кількох століть. Коли це може статися – важко сказати», – заявив він.

Нагадаємо, патріарх Філарет спрогнозував терміни отримання томосу. Раніше президент України Петро Порошенко розповів про процес надання автокефалії для України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: