Єдина помісна церква: екс-президенти України зробили спільну заяву

Читать на русском
Три екс- президента України підтримують ініціативу чинного глави держави щодо надання автокефалії УПЦ.

Три екс-президента України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко написали спільне звернення до українського народу про можливе надання автокефалії православної церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ, передає Слово і Діло.

Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко провели прес-конференцію, під час якої говорили про важливу роль автокефалії церкви для розвитку держави.

«Ми вважаємо, що надання автокефалії Константинопольською матір'ю-церквою відіграє важливу роль у зміцненні незалежності України, духовної і національної єдності нашого народу, розвитку релігійної свободи та сприятиме зміцненню міжконфесійного діалогу в нашій країні», - сказав Кравчук.

Він наполіг, що єдність українського народу є великою силою, зміцнювати яку буде єдина помісна церква.

Рада підтримала постанову про єдину помісну церкву: як голосували нардепиНардепи підтримали звернення Порошенка до патріарха Варфоломія про створення єдиної православної церкви в Україні.

«Це стане непереборною духовною перемогою в боротьбі з російською церквою в Україні», - додав Кравчук.

«Тому ми підтримуємо зусилля Президента України Петра Порошенка в цьому надзвичайно важливому для України питанні і звертаємося до всіх громадян, до всіх відповідальних політиків, громадських діячів із закликом об'єднатися навколо цієї великої мети і активно працювати», - заявив перший президент України.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви.

Як депутати голосували за постанову про єдину помісну церкву - на нашій інфографіці.

Також «Слово і Діло» розбиралася, що в соціальних мережах думають про цю ініціативу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: