У МінТОТ прокоментували інформацію про нові хімічні викиди

Читать на русском
У серпні в місті Армянську на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження.

Завод «Кримський титан» в анексованому Росією Армянську не працює.

Хімічні викиди в Криму: що відбувається на півострові та як діяти УкраїніУкраїна передала інформацію щодо хімвикидів у Криму до ООН. Тим часом Рефат Чубаров не виключив, що на заводі Титан РФ тестувала хімзброю. Крім цього, ситуація з водопостачанням критична. Про екологічну ситуацію в Криму говорили з експертами.

Про це в коментарі 112 Україна повідомив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, пише «Слово і Діло».

«Ті процеси, які там (на заводі «Титан») мають бути зроблено (заміна вентиляційних трубопроводів і газовідводів), за такий короткий час неможливо було виконати. Тому ми впевнені, що найближчим часом це виробництво не може запрацювати у штатному режимі. Хімічні викиди - це результат діяльності технологічних ліній Титан-1 та Титан-2 на цьому виробництві. Якщо вони не працюють, то там не може бути цих викидів», – зазначив Куркчі.

Раніше жителі анексованого Криму поскаржилися на нові хімічні викиди в атмосферу.

У серпні в місті Армянську на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, на листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: