Стало відомо, коли Омелян прийде на допит до Холодницького

Читать на русском
Омелян прийде на зустріч до Холодницького. Замість допиту глава Мінінфраструктури сам планує отримати відповіді від САП чому не борються з корупцією.

Глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян прийде на зустріч з керівником Спеціальної антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр повідомив у Facebook.

За його словами, він планує обговорити питання корупції в «Укрзалізниці». Міністр вважає, що силовики повинні займатися не пошуком «стрілочників», а організаторами.

«Більше того, під час останньої зустрічі з Моніторинговою групою спільно з детективами НАБУ був щиро здивований з ніжного спілкування останніх зі співробітниками УЗ з закупівель «так, на УЗ середнє завищення ціни закупівель 30-40%. Ой, як незручно. Айяйяй, а хто ж це робить цікаво?...», - написав Омелян.

Також міністр додав, що «офіційно записався на прийом до пана Холодницького на 17:00. Передам всі відомі мені факти зловживань, на які досі відсутня реакція НАБУ».

Нагадаємо, 19 вересня чиновник уже їздив на допит у відомство.

Також стало відомо, що суд наклав арешт на квартиру в Києві підозрюваного детективами НАБУ в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна загальною площею 61,6 квадратних метра, а також автомобіль його брата BMW X5 2015 року випуску.

А 13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили міністру інфраструкутри Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Водночас у середу біля будівлі САП стався конфлікт між представниками НАБУ і САП. Холодницький вважає, що НАБУ намагалися встановити прослуховування в його кабінеті, в НАБУ це заперечують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: