Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Полторак пообіцяв подати у відставку, якщо буде доведена корупція в діях його заступника

11 травня 2018 року міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв подати у відставку, якщо буде доведена корупція в діях заступника міністра оборони Ігоря Павловського.
Архів
Сказано 11 травня 2018 р.

Джерело

  • https://www.slovoidilo.ua/2018/05/11/novyna/polityka/poltorak-rozpoviv-koly-podast-vidstavku
  • Лист Генеральної прокуратури України від 31 липня 2018 року
  • https://ukrinform.ua/rubric-society/2655135-zbitki-na-milard-nabu-rozslidue-spravi-po-10-pidpriemstvah-ukroboronpromu.html

Результат

Відповідно до листа Генеральної прокуратури України від 31 липня 2018 року, Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів Державного бюджету України в особливо великому розмірі під час закупівлі палива для Міністерства оборони України на загальну суму 149 339 908, 44 грн, у якому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України заступнику міністра оборони України.

28 березня 2018 року Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було прийнято рішення про відкриття стороні захисту матеріалів досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні. Питання закінчення досудового розслідування буде вирішено після ознайомлення сторін з матеріалами слідства.

Станом на березень 2019 року триває розслідування щодо можливої розтрати коштів при закупівлі палива, де фігурує заступник міністра оборони Ігор Павловський.

Протягом одного року корупцію в діях заступника міністра не доведено в суді. Враховуючи цю інформацію обіцянку перенесено в розділ «архів». У разі вироку суду і перебуванні Полторака на посаді міністра оборони, статус обіцянки буде змінений.

Нагадаємо, у квітні 2019 року перемогу на виборах Президента України здобув Володимир Зеленкський, який не має намірів залишати Полторака на посаді міністра.