Шахтарям «Лисичанськвугілля» так і не погасили заборгованість із зарплати, як обіцяв Дунаєв

Читать на русском

Народний депутат України Сергій Дунаєв провалив обіцянку про те, що разом із працівниками підприємства «Лисичанськвугілля» вживатиме заходів щодо погашення заборгованості із зарплати.

Таку обіцянку він дав 22 липня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Через бюрократичні процедури, які пов'язані з оформленням документів у Мінфіні та Держказначействі, оперативно вирішити питання виплати заборгованості в Міненерго не можуть. Шахтарі наполягають на негайному погашенні боргів із заробітної плати. І їхні вимоги можна зрозуміти. Наразі ми домовилися, що спільно з трудовим колективом вживатимемо всіх заходів для того, щоб борги були виплачені якнайшвидше», – пообіцяв він майже рік тому.

Сергій ДунаєвНародний депутат України

Нагадаємо, в липні 2017 року гірники шахт «Лисичанськвугілля» відмовилися виходити на поверхню, вимагаючи погасити борги із заробітної платні. Загальна сума заборгованості перед шахтарями на той момент складала 135 млн грн.

Станом на 23 травня 2018 року «Лисичанськвугілля» все ще має значну заборгованість із зарплати. Підприємство значиться в Єдиному реєстрі боржників. До того ж Дунаєв не надіслав жодного запиту до органів влади для вирішення цього питання. У Державній казначейській службі України повідомили «Слову і Ділу», що до них не надходили звернення нардепа Сергія Дунаєва з цього приводу.

Незважаючи на те, що виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони в публічному просторі.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Дунаєв дав 11 обіцянок, з яких жодної не виконав, а 4 – провалив.

Раніше «Слово і Діло» писало, що Дунаєва намагалися позбавити депутатської недоторканності. Як працюють нардепи Дунаєв і Пономарьов, читайте в нашому матеріалі.

Які обіцянки дають шахтарям українські чиновники – в огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: