МЗС України вручило угорському дипломату ноту протесту

Читать на русском
У МЗС вважають, що останні заяви прем'єра Угорщини Віктора Орбана про євроінтеграцію України відображають підходи країни-агресора.

МЗС України розцінює як неприйнятні останні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про євроінтеграційні наміри Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві МЗС, оприлюдненій у четвер, 2 серпня, на сайті відомства.

Мовне питання: що Україна пообіцяла УгорщиніПредставники України та Угорщини під час зустрічі обговорили можливість вільного вибору мови навчання для учнів приватних шкіл.

Зазначено, що 31 липня до МЗС України викликали тимчасового повіреного в справах Угорщини в Україні Ласло Папа. Угорському дипломату висловили рішучий протест у зв'язку з низкою недружніх кроків офіційного Будапешта щодо України. Також Київ заявив про необхідність припинити дії, які негативно впливають на двосторонні відносини.

«Зокрема, відзначається неприйнятність останніх заяв прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України, які істотно дисонують із політикою Європейського Союзу й значною мірою відображають підходи країни-агресора», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Орбан заявив, що не вірить у реалістичність прагнень України приєднатися до Євросоюзу чи НАТО.

Перед цим Угорщина закликала НАТО скасувати підтримку України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: