Україна відкликає двох дипломатів з СНД

Читать на русском
Україна відкликає двох дипломатів зі складу статутних органів Співдружності Незалежних Держав відповідно до доручення президента України Петра Порошенка.

Україна відкликає двох дипломатів зі складу статутних органів Співдружності Незалежних Держав відповідно до доручення президента України Петра Порошенка.

Про це в п'ятницю, 1 червня, пише УНН з посиланням на відповідь Міністерства закордонних справ України на запит, передає «Cлово і Діло».

Чи зашкодить Україні вихід з органів СНД?У МЗС готують документи щодо виходу України з органів СНД. Чи будуть негативні наслідки, розбиралися фахівці.

Як повідомили в МЗС України, незважаючи на те, що свого часу Україна не підписала Статут СНД, представники нашої держави до 2014 року брали повноформатну участь в роботі 3 статутних органів Співдружності - Ради глав держав, Ради глав урядів і Ради міністрів закордонних справ. Після 2014 року українська сторона припинила свою участь в діяльності цих органів.

Також Україна мала свої квотні посади в координаційному органі СНД - Виконавчому комітеті (заступник голови Виконкому - Виконавчого секретаря СНД, директор правового департаменту, заступник директора департаменту економічного співробітництва - начальник відділу), проте в 2014 році відкликала своїх представників і з тих пір не заповнює дані квоти.

«У даний момент, відповідно до доручення президента України, МЗС почало процес ліквідації Постійного представництва України при координаційних інститутах СНД», - йдеться у відповіді на запит.

Згідно з веб-сторінкою представництва, співробітниками вказані Дарибогова Ольга Олексіївна, в. о. керівника Постійного представництва, радник, і Ткачук Вадим Володимирович - перший секретар.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Україна винна СНД більш 300 млн рублів внесків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: