СБУ заборонила в'їзд російським пранкерам Вовану і Лексусу

Читать на русском
Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд в країну російським пранкерам Володимиру Кузнєцову (Вовану) і Андрію Столярову (Лексусу).

Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд в країну російським пранкерам Володимиру Кузнєцову (Вовану) і Андрію Столярову (Лексусу).

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 20 вересня, повідомляє видання «Факти».   У відповіді прес-центру СБУ, надісланій на запит видання, йдеться про те, що рішення про заборону на в'їзд було ухвалено ще в липні 2018 року.

Російські пранкери відомі розіграшами політиків, журналістів і дипломатів. Об'єктами їх жартів в різний час неодноразово ставали українські посадовці. Так, на початку вересня Вован і Лексус виклали в Мережу запис розмови «президента України Петра Порошенка» з міністром оборони країни Степаном Полтораком. За словами Кузнєцова, пранкери подзвонили Полтораку вночі і від імені українського президента наказали відвести озброєння із зони конфлікту в Донбасі і написати рапорт про відставку.

У липні Вован розкрив подробиці дзвінка голові СБУ Василю Грицаку від імені журналіста Аркадія Бабченка, про «вбивство» якого в кінці травня повідомило МВС України. Після цього низка високопоставлених українських чиновників натякнули на причетність до події Росії. Однак потім Грицак заявив, що все, що відбулося було інсценуванням.

Раніше Україна оголосила персоною нон-грата британського політика Ендрю Мюррея, одного з головних радників лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.

Як повідомлялося, Україна заборонила в'їзд на свою територію 740 громадянам інших держав, які раніше незаконно відвідували тимчасово окуповані території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: