Стало відомо, коли Парубій підпише постанову про санкції проти NewsOne і «112 Україна»

Читать на русском
Як повідомив голова ВРУ, для підписання первинного рішення ці постанови мають бути винесені на розгляд Верховної Ради і відхилені.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підпише постанову про схвалення пропозицій щодо застосування санкцій до юридичних осіб, пов'язаних з телеканалами NewsOne і 112 Україна, після розгляду поданих проектів постанов про скасування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-службу ВРУ.

Санкції проти каналів «112 Україна» та NewsOne: наступ на свободу слова чи захист від ворогаПарламент рекомендував Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній, які належать до структури власності телеканалів 112 Україна та NewsOne.

За словами Парубія, відповідно до закону України про регламент, були внесені та зареєстровані дві постанови щодо скасування цього рішення парламенту.

Як повідомив голова ВРУ, для підписання первинного рішення ці постанови мають бути винесені на розгляд Верховної Ради і відхилені.

Як зазначив Парубій, розгляд відповідних постанов відбудеться вже на найближчому пленарному тижні, і висловив переконання, що вони будуть відхилені.

«У мене немає ніяких сумнівів, що вони будуть відхилені, – в той же момент це дає мені можливість підписати постанову щодо санкцій, і вона тут же вступає в дію. Я впевнений, що Рада національної безпеки і оборони України теж не зволікатиме з вивченням цієї ситуації і з прийняттям відповідного рішення», – заявив він.

Раніше повідомлялося, що представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стурбований закликом Верховної Ради до РНБО ввести санкції проти каналів 112 Україна і NewsOne, які звинувачують у поширенні російської пропаганди.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада рекомендувала Раді безпеки ввести санкції щодо компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOneна тлі звинувачень ресурсів в прокремлівської пропаганди.

Санкції передбачають анулювання ліцензій на діяльність юросіб і заборону на використання ними радіочастотного ресурсу України.

Телеканали 112 Україна і NewsOne звинувачують в прокремлівській пропаганді і антиукраїнській діяльності. Раніше петиція з вимогою припинити їхню діяльність на сайті Верховної Ради достроково набрала рекордну кількість підписів.

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne, після того, як в СБУ дійшли висновку, що NewsOne транслює кліше російської пропаганди і в його ефірі присутні «ознаки прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: