ВР рекомендувала запровадити санкції проти деяких телеканалів: як голосували нардепи

Читать на русском

Парламент рекомендував Раді національної безпеки і оборони запровадити санкції проти компаній, які належать до структури власності телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Йдеться про ТОВ «Аріадна ТВ», «Новий формат ТВ», «ТВ Вибір», «Телерадіокомпанія 112-ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ» і «Новини 24 години».

Запровадження санкцій зокрема, передбачатиме блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України та зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань. «Слово і Діло» розбиралось, як за постанову голосували фракції та групи.

Постанову підтримали 229 народних депутатів, «проти» були 41, ще п'ять – утрималися. З фракції «Блоку Петра Порошенка» «за» висловилися 98 осіб, троє утрималися. «Народний фронт» дав 67 голосів, «Самопоміч» – 14, Радикальна партія – 16, «Батьківщина» – 9 (половина членів фракції були відсутні).

З «Волі народу» постанову підтримали три депутати, один був «проти» й ще один утримався. Решта членів групи не голосували або були відсутні. «Опозиційний блок» майже всім складом голосував «проти» – 38 депутатів із 43. З «Відродження» лише Віктор Бондар проголосував «проти», інші його колеги або не голосували, або їх не було в сесійній залі.

«Батьківщина» підтримала постанову 9 голосами, решта членів фракції були відсутні. Позафракційні нардепи дали 22 голоси «за» й два – «проти».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: