На «112 Україна» відреагували на прохання Ради про санкції

Читать на русском
Телеканал 112 Україна констатує неможливість самостійного захисту своїх прав за допомогою правових інструментів.

Телеканал 112 Україна констатує неможливість самостійного захисту своїх прав за допомогою правових інструментів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в листі генерального директора телеканалу Єгора Бенкендорфа, опублікованому в четвер, 4 жовтня.

Шість телеканалів перевірять за ігнорування Дня пам'ятіМоніторинг показав, що мовники проігнорували вимоги, за якими 5 вересня треба було мінімум раз о другій годині поширювати в ефірі інформацію про День пам'яті.

За словами Бенкендорфа, з наближенням передвиборних кампаній з'являється все більше політиків, які «намагаються використовувати редакційну політику телеканалу як об'єкт нападок й інструмент для забезпечення дешевого політичного піару».

«Ми повинні констатувати, що до систематичних нападок з боку влади, яка перешкоджала телеканалу в продовженні ліцензій на мовлення, зараз додався тиск з боку радикально налаштованих депутатів Верховної Ради України, які почали збір підписів для зупинення мовлення телеканалу. Згідно з чинною процедурою, для запуску цього процесу необхідна лише третина від чинного складу українського парламенту», - йдеться в листі.

У 112 Україна вважають, що спроби зупинити його діяльність стосуються незадовільної ситуації з дотриманням свободи слова в Україні.

Гендиректор телеканалу нагадав, що, відповідно до Гельсінської декларації 1975 року, держави зобов'язалися поважати свободу слова, полегшувати вільне і широке поширення всіх форм інформації.

Нагадаємо, 4 жовтня стало відомо, що Верховна Рада рекомендує РНБО ввести санкції щодо компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.

Раніше в Національній ради України з питань телебачення і радіомовлення назвали телеканали, які не виконують мовні квоти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: