У Запорізькій області у восьми осіб виявили лихоманку Західного Нілу

Читать на русском
У Запорізькій області отримали позитивні результати до вірусу Західного Нілу у восьми осіб.  Для хвороби характерні лихоманка, збільшення лімфатичних вузлів, висипання.

У Запорізькій області під час дослідження матеріалу від хворих із лихоманкою невстановленої етіології фахівці отримали позитивні результати до вірусу Західного Нілу у восьми осіб.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ГУ Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ назвали небезпечні через «сибірку» місцяКурпіта пояснив, що спори захворювання можуть зберігатися до ста років. Тому в МОЗ вважають скотомогильники епідеміологічно небезпечними.

«У вересні при дослідженні матеріалу від хворих із лихоманкою невстановленої етіології у вірусологічній лабораторії ГУ Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України позитивні результати до вірусу Західного Нілу отримані у восьми осіб фз різним місцем проживання», – йдеться в повідомленні.

Відзначено, що зараз проводиться їх дообстеження для встановлення остаточного діагнозу.

Як відомо, лихоманка Західного Нілу – гостре інфекційне захворювання, для якого характерні лихоманка, запалення оболонок мозку, системне ураження слизових оболонок, збільшення лімфатичних вузлів, в окремих випадках – висипання. Клінічні прояви захворювання різноманітні: від безсимптомної інфекції до важкого менінгіту або менінгоенцефаліту. Смертність спостерігається в середньому в 4% випадків.

Раніше в Києві був підтверджений випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу в молодого чоловіка, який відпочивав на Криті.

Нагадаємо, днями в одному із сіл Саратського району Одеської області зафіксували спалах сибірської виразки. За попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро осіб. Зараз ці люди ушпиталені й перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: