Гепатит А в Миколаєві: хворобу підтвердили у 55 осіб

Читать на русском
У Миколаєві станом на 17 січня діагноз вірусний гепатит А підтвердили у 55 осіб серед 77 госпіталізованих з підозрою на цю хворобу.

У Миколаєві станом на 17 січня діагноз вірусний гепатит А підтвердили у 55 осіб серед 77 госпіталізованих з підозрою на цю хворобу.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в Управлінні охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«В обласній інфекційній лікарні знаходяться 55 пацієнтів. З них підтверджено діагноз у 38 осіб. Ще 22 дитини знаходяться в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено у 17 дітей», - мовиться в заяві.

Нагадаємо, що у Миколаєві зареєстрували спалах вірусного гепатиту А. Джерело зараження - пункт доочистки питної води. Поліція почала розслідування.

Гепатит А (також Хвороба Боткіна) - гостре інфекційне захворювання печінки, яке спричиняє вірус гепатиту А. Вірус добре передається через заражену їжу та воду, щорічно вірусом інфікуються близько десяти мільйонів осіб. Інкубаційний період - від двох до шести тижнів, в середньому - 28 днів.

Як повідомлялося, відомий лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: