У Києві зафіксували лихоманку Західного Нілу

Читать на русском
У Києві підтверджено випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу у молодого чоловіка, який відпочивав на Криті.

У Києві підтверджено випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу у молодого чоловіка, який відпочивав на Криті.

Про це повідомила провідний інфекціоніст України, заслужений лікар України професор Ольга Голубовська, пише «Слово і Діло» у вівторок, 11 вересня.

За її словами, до Олександрівської лікарні був госпіталізований молодий чоловік із менінгітом. У пацієнта, за деякими особливостями перебігу хвороби, було запідозрено лихоманку Західного Нілу.

«Діагноз «менінгіальна форма лихоманки Західного Нілу» підтверджений офіційно. На сьогодні стан пацієнта стабільний, динаміка позитивна, але про прогнози говорити ще рано», - зазначила Голубовська.

Вона підкреслила, що лихоманка Західного Нілу - захворювання, яке виявляє зараз неймовірну активність в Європі.

«У країнах Євросоюзу з початку 2018 року зафіксовано 710 випадків захворювання. Найсильніше постраждали такі країни, як Сербія, Італія, Греція, Угорщина і Румунія. Ситуація настільки серйозна, що заплановано її обговорення на 68 сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ, яка пройде в Римі 17-20 вересня», - сказала Голубовська.

Вона акцентувала, що у 80% людей інфекція протікає безсимптомно.

«У 20% хворих розвивається грипоподібні захворювання, що характеризується різким підвищенням температури тіла, головним болем, болем у горлі, м'язах, суглобах і спині, слабкістю, нудотою і діареєю. Найнебезпечнішими в плані прогнозу є ураження центральної нервової системи (менінгіт, енцефаліт), смертність серед пацієнтів, у яких розвивається нейроінвазівная форма хвороби, становить від 4% до 14%», - зазначила професор Голубовська.

Раніше в МЗС попередили про спалах епідемії лихоманки в Бразилії.

Також повідомлялося, що іноземець завіз в Україну небезпечну хворобу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: