НАБУ подавало до ГПУ подання на Ляшка – Луценко

Читать на русском
Керівник Генпрокуратури заявив, що Антикорупційне бюро подавало подання на ще одного радикала.
Юрій Луценко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура надсилали генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до відповідальності лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це після засідання регламентного комітету Верховної Ради заявив сам генпрокурор, повідомляє «Слово і Діло».

«Ще раз можу підтвердити, що в мене було подання щодо народного депутата Олега Ляшка, ініційоване НАБУ та САП, а також нардепа Ігоря Мосійчука, ініційоване НАБУ та САП. Щодо обох цих подань юридичний аналіз Генеральної прокуратури показав на неповноту», – заявив Луценко.

За його словами, він не може подати такі документи до Верховної Ради.

Як відомо, детективи НАБУ вважають, що Мосійчук міг незаконно збагатитися й внести до декларації недостовірні дані. Зокрема, йдеться про приватний будинок у селі Білогородка в Київській області загальною площею 497,6 кв. м, який оформлений на водія політика Андрія Дзюбенка. Водночас, за версією слідства, будинок будується за гроші Мосійчука, його дружина робила там ремонт, а сам він із нею проживає в ньому, хоча в декларації будинок не вказаний.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Водночас щодо Ляшка в НАБУ є декілька кримінальних проваджень – щодо незаконного збагачення й виграшу в лотерею. У першій справі вивчається продаж лідером Радикальної партії автомобілю Mercedes S500L 4MATIC за 2,25 млн грн громадянці Вероніці В'юн. Сама вона на допиті спростувала купівлю автівки. Пізніше експертиза підтвердила підробку її підпису в документах щодо придбання транспортного засобу.

Нагадаємо, в ГПУ внесли подання на зняття недоторканності з Мосійчука. Також у Генпрокуратурі прокоментували передачу із САП подання на нардепа. Згодом Луценко повернув до САП подання на Мосійчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: