Збагачення Ляшка: підпис покупця автівки у нардепа підробили

Читать на русском
В Антикорупційному бюро провели експертизу почерку людини, яка нібито купила в Олега Ляшка автомобіль за кілька мільйонів.
Олег Ляшко

Детективи Національного антикорупційного бюро провели почеркознавчу експертизу документів, що оформлювалися при перереєстрації автомобіля Mercedes S500L 4MATIC 2006 року випуску народного депутата Олега Ляшка, який у нього нібито придбали.

Експертиза встановила, що підпис покупця був підроблений, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення нардепа Олега Ляшка. Одним із епізодів справи є отримання політиком у 2015 році 2,25 мільйона гривень нібито за продаж свого автомобіля Mercedes S500L 4MATIC 2006 року випуску громадянці України Вероніці В'юн. Сама покупець на допиті спростувала придбання транспортного засобу.

Через такі відомості детективи НАБУ вилучили низку документів у компанії, яка займалася переоформленням автомобіля Ляшка на В'юн. Надалі Бюро провело почеркознавчу експертизу виконаних підписів під цими документами (заява про перереєстрацію та в журналі обліку) від імені В'юн, яка підтвердила фальшивість підписів.

У зв'язку з цим слідство вирішило перевірити факт перебування В'юн у момент підпису документів у приміщенні фірми, яка їх оформлювала. Поруч із будівлею детективи знайшли дві базові станції мобільних операторів «Київстар» і «Водафон», доступ до яких просили надати через суд. Суддя задовольнив клопотання.

Також у НАБУ встановили, що від імені В'юн був сплачений платіж за перереєстрацію автомобіля Ляшка в Територіальному сервісному центрі. Детективи отримали доступ до документів центру й знайшли там квитанцію про зазначений платіж, а також квитанцію нардепа, який оплатив зняття авто з обліку. Документи були вилучені. Обидва платежі були здійснені в одній касі. У Бюро просили надати тимчасовий доступ до документів цієї каси, а саме щодо зазначених платежів, здійснених від імені Вероніки В'юн та Олега Ляшка, записів із відеокамер у момент сплати платежів тощо. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів компанії у справі Ляшка.

Раніше Бюро двічі відмовили в доступі до документів у цьому розслідуванні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: