У ГПУ прокоментували передачу з САП подання на нардепа Мосійчука

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі повідомили, що дійсно отримали уявлення на члена парламенту від Радикальної партії.
Генеральна прокуратура

Генеральна прокурора дійсно отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання на притягнення до відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це в коментарі «Українській правді» підтвердила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло».

«Так, Генпрокуратура отримала подання від САП на нардепа Мосійчука. Генпрокурор передав документ до управління правового забезпечення для аналізу», – повідомила Сарган.

За її словами, після висновку управління правового забезпечення ГПУ буде ухвалено рішення про направлення подання до Верховної Ради або назад до САП.

«Після висновку управління буде прийняте рішення про подальшу долю подання – чи воно буле підписане і передане до Верховної Ради, чи повернуте до САП для доопрацювання», – зазначила Сарган.

Нагадаємо, керівник САП Назар Холодницький заявив, що передав генпрокурору подання на ще одного нардепа. За інформацією ЗМІ, мова йде про Мосійчук.

Як писало «Слово і Діло» у помічників нардепа від Радикальної партії детективи НАБУ проводили обшуки. За інформацією журналіста, слідчі дії пов'язані з кримінальним провадженням за фактом можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації нардепа Мосійчука. Зокрема, йдеться про приватний будинок у селі Білогородка в Київській області загальною площею 497,6 квадратних метра, який оформлений на водія політика Андрія Дзюбенка. Водночас, за версією слідства, будинок будується за гроші Мосійчука, його дружина робила там ремонт, а сам він з нею проживає в ньому, хоча в декларації будинок не вказано.

Раніше НАБУ отримало доступ до мобільного телефону дружини Мосійчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: