Стали відомі деталі справи щодо незаконного збагачення Ляшка

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють законність придбання лідером радикалів Олегом Ляшком майна на 15 млн грн.
Олег Ляшко

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата, голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Нібито той придбав майна на 15 мільйонів гривень, у той час як офіційно заробив за останні 4 роки трохи більш ніж мільйон гривень.

Про це йдеться в рішенні одного з районних судів міста Києва, пише «Слово і Діло».

За словами детектива, в 2017 році Ляшко купив будинок у Козині площею 357,1 кв. м за 11,2 млн грн, дві земельні ділянки, що прилягають до будинку, вартість яких – 3 млн грн і 812 тис. грн. Загальна вартість придбаного майна склала 15 млн грн, у той час як нардеп протягом 2012-2016 років отримав дохід на суму 1,03 млн грн.

Крім того, Ляшко в декларації за 2015 рік у розділі доходів вказав 2,25 млн грн отриманих за продаж автомобіля Mercedes S500L 4MATIC від Вероніки В'юн, що, як виявилося, балотувалася до Верховної Ради за списком «радикалів» під №140. За інформацією детектива НАБУ, автомобіль дійсно був перереєстрований Ляшком на В'юн, однак під час допиту вона спростувала факти придбання в лідера «радикалів» автомобіля і передачі йому коштів, а також отримання якихось документів на автомобіль.

Своєю чергою Ляшко підтвердив, що отримав зазначені гроші за продаж авто. За версією слідства, зазначені факти можуть свідчити про незаконність отримання вказаних грошей.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів компанії в справі Ляшка.

Раніше Бюро двічі відмовили в доступі до документів у цьому провадженні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: