НАБУ допитало ще одного свідка у справі незаконного збагачення Ляшка

Читать на русском
В Антикорупційному бюро провели допит ще одного свідка у справі головного радикала в парламенті.
Олег Ляшко сідає в Cadillac Escaladе

У межах кримінального провадження про можливе незаконне збагачення лідера фракції Радикальної партії, народного депутата Олега Ляшка детективи НАБУ допитали ще одного свідка, який передавав кошти політику.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Як відомо, Ляшко в електронній декларації за 2015 рік вказав 2,25 млн грн доходів, отриманих за продаж автомобіля Mercedes S500L 4MATIC Вероніці В'юн, що, як виявилося, балотувалася до Верховної Ради за списком «радикалів» під №140. Сама В'юн під час допиту в НАБУ спростувала факти придбання автівки й передачі йому грошей, а також отримання будь-яких документів на автомобіль. Своєю чергою лідер «радикалів» стверджував, що отримав ці гроші за продаж авто.

Щоб спростувати або підтвердити версію В'юн, детективи НАБУ вилучили низку документів у компанії, яка займалася переоформленням автомобіля Ляшка на неї. Надалі Бюро провело почеркознавчу експертизу зроблених підписів під цими документами (заява про перереєстрацію та в журналі обліку) від імені В'юн, яка підтвердила фальшивість підписів.

Пізніше детективи також допитали ще одного свідка, який є помічником одного з нардепів від фракції Радикальної партії. У своїх свідченнях він вказав, що саме він, діючи, на його думку, в інтересах В'юн, за попередньою домовленістю з Ляшком здійснював покупку цього автомобіля й передавав за вказаний транспортний засіб грошові кошти Ляшку в готівковій формі. При цьому свідок повідомив, що він не пам'ятає точних обставин переоформлення зазначеного транспортного засобу, в тому числі, хто при цьому був присутній.

Крім того, в Бюро встановили, що підроблений підпис В'юн у цих документах візуально схожий із підписом ще одного помічника члена фракції Радикальної партії Олексія Ленського Олександра Гулака. Детектив вказував, що в 2016 році між Гулаком та Радикальною партією був підписаний договір оренди автомобіля Cadillac Escaladе, яким упродовж 2015-2016 років користувався Ляшко. Цей автомобіль не був вказаний у деклараціях нардепа.

У зв'язку з вищепереліченим детективи НАБУ просили суд надати доступ до документів компаній, де можуть міститися вільні зразки підписів зазначених двох помічників нардепів, у тому числі про договір оренди Cadillac Escaladе. Суддя клопотання задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: