Стали відомі нові деталі справи Мосійчука

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розповіли нові подробиці кримінального провадження за фактом можливої ​​неправди в декларації Ігоря Мосійчука.
Ігор Мосійчук та Владлена Карпенкофото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації і незаконного збагачення народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука детективи НАБУ встановили, що дружина політика Владлена Карпенко до офіційного поселення в незадекларований будинок перебувала біля нього протягом понад 40 днів у 2015 році і майже 150 днів у 2016 році.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Йдеться про приватний будинок по вулиці Кутовій в селі Білогородка, Києво-Святошинського району Київської області, який оформлений на водія нардепа Андрія Дзюбенка. Вказаного будинку немає в декларації Мосійчука за 2016 рік, хоча, за інформацією НАБУ, він з дружиною заселився в будинок не пізніше грудня 2016 року. До того ж, за версією слідства, сам Мосійчук придбав цей будинок, оскільки у його водія не було достатнього доходу для купівлі.

Детективи оглянули станцію зв'язку мобільного оператора дружини Мосійчука, яка обслуговує вулицю Кутову в Білогородці та її околиці. В результаті огляду та проведеного аналізу трафіків НАБУ встановило, що Карпенко перебувала в зоні зазначеної станції в нічний і денний період часу протягом більше 40 днів у 2015 році і майже 150 днів у 2016 році (в тому числі в період з 23 по 31 грудня).

Також водій Мосійчука в 2015 році був в зоні роботи станції протягом 20 днів, а в 2016 році – майже 170 днів.

Детектив НАБУ просив суд надати тимчасовий доступ до станції зв'язку ще одного мобільного оператора. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до мобільного телефону дружини Мосійчука.

Раніше Бюро вирішило перевірити рух коштів по рахунках водіїв нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: