Комітет ВР схвалив зняття недоторканності з Дунаєва

Читать на русском
Рішення, чи скасовувати імунітет Дунаєва й дозволяти правоохоронцям його притягнення до кримінальної відповідальності, ухвалюватиме Верховна Рада.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав клопотання Генпрокуратури про зняття недоторканності з нардепа від «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва й скерував це питання на розгляд парламенту.

Про це повідомив журналістам у середу, 3 жовтня, генеральний прокурор Юрій Луценко після участі в засіданні комітету, пише «Слово і Діло».

САП проігнорувала підозру від НАБУ нардепу Дунаєву – джерелоАнтикорупційні детективи звернулися до САП з підозрою нардепу від «Опоблоку» ще наприкінці жовтня минулого року.

За його словами, остаточне рішення, чи скасовувати імунітет Дунаєва й дозволяти правоохоронцям його притягнення до кримінальної відповідальності, вже ухвалюватиме Верховна Рада.

Раніше «Слово і Діло» писало, що детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Сергія Дунаєва за фактом декларування недостовірної інформації.

Згідно з інформацією слідства, Дунаєв у своїй декларації вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших компаній. У НАБУ зазначають, що відповідно до законодавства, нардеп також є кінцевим бенефіціарним власником суб'єктів господарювання, які заснувала його компанія, оскільки має юридичну можливість впливати шляхом опосередкованого володіння часткою в підприємствах в розмірі 25 або більше відсотків статутного капіталу.

Також Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура надсилали генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до відповідальності лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: