САП проігнорувала підозру від НАБУ нардепу Дунаєву – джерело

Читать на русском
Антикорупційні детективи звернулися до САП з підозрою нардепу від Опоблоку ще наприкінці жовтня минулого року.
Сергій Дунаєв

Детективи Національного антикорупційного бюро направляли до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру проект підозри народному депутату від фракції «Опозиційного блоку» Сергію Дунаєву ще наприкінці жовтня 2017 року, однак її залишили без відповіді.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло джерело у правоохоронних органах.

Сергій ДунаєвНародний депутат України

За словами співрозмовника, всі зібрані матеріали у справі, в тому числі обґрунтований висновок Національного агентства з питань запобігання корупції за результатами повної перевірки декларації Дунаєва, з проектом підозри нардепу направили до САП. Як стверджує джерело, підозра Дунаєву залишилася без відповіді з боку САП.

Крім того, джерело повідомило, що НАБУ змушене було звертатися до генерального прокурора Юрія Луценка, щоб той направив до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності члена парламенту.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що НАБУ розслідує можливу брехню в декларації нардепа від «Опоблоку» Дунаєва. За версією слідства, політик в декларації не вказав ряд фірм, в яких він має корпоративні права або є їх бенефіціаром. Загальна вартість корпоративних прав становить близько 168 мільйонів гривень.

Як відомо, в травні Луценко підписав подання на притягнення до відповідальності Дунаєва. Однак пізніше регламентний комітет їх повернув назад спікеру Верховної Ради Андрію Парубію. Вчора, 18 вересня генпрокурор повторно вніс до Ради подання на Дунаєва та ще двох нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: