Рада просить Кабмін звільнити Супрун та Лінчевського

Читать на русском
Комітет охорони здоров’я ВР підтримав проект про відставку в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

Комітет охорони здоров’я ВР підтримав проект про відставку в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

Як пише «Слово і Діло», про це написав у соцмережах народний депутат Сергій Каплін.

Гройсман про скандал із Лінчевським: я готовий звільнити будь-когоВолодимир Гройсман вважає, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський має своєю роботою довести турботу про онкохворих.

За його словами, Лінчевського мають звільнити за «неприпустимі висловлювання, які вбили надію родин мільйона онкохворих».

Каплін повідомив, що профільний комітет із питань охорони здоров‘я одноголосно підтримав звернення до Кабміну.

«Його слова, які в уряді назвали вирваними з контексту, – це, по суті, програма дій Міністерства охорони здоров‘я. Вже 5 тижнів під МОЗ батьки хворих на рак дітей. Поки вони чекають реакції, одна дитина померла. При цьому на рахунках міністерства 900 мільйонів невикористаних коштів. Так само одностайну підтримку Комітету охорони здоров‘я отримав проект звільнення пакетом в. о. міністра охорони здоров’я Супрун та її заступника Лінчевського. Досить експериментів над медициною й геноциду», – зазначив парламентар.

Нагадаємо, раніше в соцмережах масово обурилися заявою чиновника МОЗ, який на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають.

У Міністерстві охорони здоров’я України прокоментували виступ Лінчевського.

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан оприлюднив на своїй сторінці в Facebook посилання на аудіозапис скандального виступу Лінчевського.

Своєю чергою прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження щодо заступника голови МОЗ.

Однак врешті Лінчевского виправдали та з посади не звільнили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: