Супрун розповіла, як лікувати стреси і старечий маразм музикою

Читать на русском
Фахівці підбирають окремий стиль музики чи навіть гру на музичних інструментах як терапію, що допомагатиме людині.

Голова МОЗ Уляна Супрун запропонувала українцям лікувати деякі хвороби прослуховуванням музики.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у Facebook.

«Як правило, музичну терапію застосовують додатково в різних видах реабілітації та лікування пацієнтів. Сертифіковані музичні терапевти - це музиканти з досвідом, які добре розуміють, які емоційні реакції викликає музика», - написала вона.

За словами Супрун, фахівці підбирають окремий стиль музики чи навіть гру на музичних інструментах замість терапії, що допоможе людині.

«Результати Кокранівського огляду досліджень вказують, що музика дає хороший результат у лікуванні депресії, тривожності і стресу і навіть допомагає викликати спогади і зменшити хвилювання в людей з деменцією», - пише вона.

За словами Супрун, найбільший вплив музика надає на наш мозок, а разом з цим - на наші когнітивні функції: здатність концентрувати увагу, розвивати креативність, покращувати пам'ять і вчитися.

Нагадаємо, Уляна Супрун регулярно у своєму Facebook розвіює найпоширеніші міфи і дає поради, як правильно стежити за здоров'ям.

Раніше повідомлялося, що Уляна Супрун очолила рейтинг ненависних українцям політиків. Своє негативне ставлення до неї висловили 46% опитаних українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: