Гройсман про скандал із Лінчевським: я готовий звільнити будь-кого

Читать на русском
Володимир Гройсман вважає, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський має своєю  роботою довести турботу про онкохворих.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський має своєю подальшою роботою довести турботу про онкохворих.

Про це він сказав у Верховній Раді після години запитань до уряду, реагуючи на заяви нардепів, пише «Слово і Діло».

Заступник голови МОЗ назвав лікування онкохворих недоцільним: реакція соцмережЗаступник Супрун Олександр Лінчевський, виступаючи в Рахунковій палаті, зробив скандальну заяву про лікування онкохворих.

Олег Ляшко вимагав, щоб уряд відправив у відставку заступника міністра охорони здоров'я, «який сказав, що онкохворі все одно помруть», а також зробити доступнішими ліки для людей, хворих на рак.

Валерій Карпунцов зачитав заяву фракцій БПП і «Народного фронту» щодо Лінчевського, під якою підписалися понад 200 депутатів коаліції. Депутат заявив, що заступник міністра поводиться непрофесійно й викликає несприйняття громадськості.

«Я готовий звільнити будь-кого, але справедливо … Просто знайти причину формально за те, чого він не робив по суті, і його звільнити – це неправильно. Я не хочу його покривати, я не хочу йому давати оцінок, гірший він чи кращий. Це моя думка, я на нею маю право», – сказав прем’єр.

Він нагадав, що Лінчевський є лікарем.

Нагадаємо, на початку червня вибухнув скандал через нібито фразу Лінчевського на засіданні Рахункової палати про те, що хворі на рак «усі помруть». Але потім виявилося, його слова вирвали з контексту.

7 червня для аналізу слів заступника міністра зібралася дисциплінарна комісія.

11 червня вона зібралася вдруге, вислухала свідчення експертів та ухвалила рішення на користь Лінчевського.

Пізніше Гройсман порадив заступнику міністра охорони здоров'я Олександру Лінчевському попрацювати в хоспісі чи онколікарні в позаробочий час.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: