У Нацраді розповіли, які телеканали порушують мовні квоти

Читать на русском
Моніторинг здійснювався з 1 січня по 31 травня. Зокрема, було перевірено 176 місцевих і регіональних каналів.

Частка української мови на регіональних і супутникових українських телеканалах становить понад 75%.

Про це відповідають дані моніторингу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, опубліковані у вівторок, 2 жовтня, пише «Слово і Діло».

Доступ до телевізора: як зміниться життя українців із переходом на цифрове мовленняЩо потрібно знати про цифрове телебачення та які ризики пов’язані з його появою – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Відзначається, що в ефірі місцевих телеканалів частка української мови становить більше 60%. Зокрема, більше державна мова можна почути в ефірах Волинських, Кіровоградських, Рівненських, Чернігівських, Черкаських та Хмельницьких телеканалів (фактичний обсяг використання державної мови становить 100%). При цьому показник найменший в Одеській області (59%).

Серед телеканалів із найменшим обсягом фактичної частки української мови - Третій цифровий (ТОВ Телеконект, Одеська область, 35%), Думская.TV (ТОВ ТРК Моя Одеса, Одеська область, 38%), Південна хвиля (ТОВ ТРК Південна хвиля-ТВ, Одеська область, 43%).

Також повідомляється, що в Нацраді наклали штраф у розмірі 3200 гривень на телеканал СТС (ТОВ Телекомпанія СТС, місто Суми, Сумська область), де тижневий обсяг україномовних передач в проміжку часу з 7:00 до 18:00 становив 56,1% (при необхідному дотриманні квоти у 60%). Моніторинг здійснювався з 1 січня по 31 травня. Зокрема, було перевірено 176 місцевих і регіональних каналів.

Як раніше повідомлялося, шість телеканалів перевірять за ігнорування Дня пам'яті.

Нагадаємо, телеканалу NewsOne Нацрада винесла попередження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: